נולדו לשחות


נכתב בתאריך: 11 ביולי 2022

שתף / שתפי את הסיפור בפייסבוק או בוואטסאפ

הכל על טרנד חוגי השחייה לתינוקות

יש מיומנויות שכל אדם צריך ללמוד במהלך חייו בעידן המודרני: לרכב על אופניים, לנהוג, לקרוא דואר אלקטרוני וגם לשחות. השאלה היא לא האם צריך ללמד ילד לשחות – אלא מתי כדאי ללמד אותו לשחות? באיזה גיל כדאי להתחיל? ואיך חוגי שחיית תינוקות קשורים לכישורי השחייה וכישורים אחרים שעל התינוק לפתח?

על חרדות והנאות

תינוקות פעוטים רגילים למים. במשך תשעה חודשים הם צפו בנוזל והיו רגילים ללחץ הנוזל סביבם, מעל ראשיהם, מתחתם. לתינוקות עד גיל חצי שנה לערך אף יש אינסטינקט הסוגר את קנה הנשימה תחת מים ומונע כניסת מים לריאות, וזו אחת הסיבות היותר טובות להתחיל בשיעורי שחייה לתינוקות כבר מגיל חודשיים-שלושה.

מרבית התינוקות יהנו במים כבר מהמפגש הראשון. אחרים ירגעו לאחר שיעור או שניים. בניגוד לשיעורי הג'ימבורי, למשל, כאן הקשר בין ההורה לתינוק הוא רצוף ואין בגדים החוצצים בין התינוק להורה. מגע של עור בעור עוזר להרגיע את התינוק ולהשרות בו בטחון.

המשחק, המעברים המהירים בין הפעילויות השונות, והקשר שאינו ניתק לשנייה עם ההורה, עוזרים לתינוק להתגבר על החרדות, אפילו אם כאלו קיימות, וליהנות מחוג השחייה תוך חיזוק הקשר בין התינוק להורה.

אם התינוק לא הצטרף לחוג שחייה עד גיל חצי שנה, מתי כדאי להתחיל?

כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם. לרוב מומלץ להתחיל בגיל שלושה חודשים לערך, אז ניתן לעבוד על שימור האינסטינקט והפיכתו להרגל. גם אם תינוק לא החל בלימודי שחייה בגיל כה צעיר וכבר עבר את גיל חצי השנה, עדיין כדאי לו ולהוריו להצטרף לחוג שחייה שיפתח אצל התינוק מחדש את מיומנות עצירת הנשימה מתחת למים.

אחת הסכנות הגדולות ביותר לתינוקות היא טביעה באמבט. מספיקות מספר דקות של חוסר תשומת לב והתינוק עלול לטבוע. אחד הזרזים של הטביעה היא תחושת החרדה האופפת את התינוק כאשר פניו מתכסים במים. תינוק אשר רגיל והתנסה בחוגי שחייה לתינוק לא יתקף בהלה ויקנה להוריו דקות יקרות מפז לחלצו מהמצב.

מה תורמת השחייה לתינוקות?

שחייה היא אחד מענפי הספורט הבריאים ביותר בהם מספר הפציעות המועט ביותר. השחייה עוזר בחיזוק השרירים בכל הגוף ובמיוחד בחגורת הכתפיים. תינוק הלוקח חלק פעיל בחוגי השחייה הוא תינוק חזק יותר, בטוח יותר בעצמו וגם – שלו יותר. הסביבה המימית, השקט שמתחת לפני המים – כל אלו תורמים ליכולת הריכוז והקשב של התינוק בנוסף ליכולותיו הגופניות.

מה אפשר לצפות מחוגי השחייה לתינוקות?

חוגי שחייה לתינוקות אינם למעשה מלמדים את התינוקות לשחות אלא להסתדר ולהנות מסביבת מים. התינוקות ילמדו לבטוח בעצמם ובגופם, יתרגלו לתחושת המים העוטפים אותם, ובסופו של דבר אף ילמדו לצלול בבטחון.

נהוג לא ללמד את טכניקות השחייה השונות עד לגילאי חמש או שש, שאז הילד מוכן ויש לו את טווח הקשב והקואורדינציה המתאימים ללימוד טכניקות אלו. בגילאים המאוחרים יתחיל הילד ללמוד כיצד לצוף על המים, לנשום תוך כדי שחיה, ואת טכניקות השחייה השונות כאשר לרב טכניקת החזה היא הטכניקה הנלמדת ראשונה.

בגילאים צעירים יותר ההתמקדות אינה בלימוד טכניקות אלא בהגברת תחושת הבטחון וההנאה מהמים. כל עוד ההורים אינם מגיעים בגישה תחרותית או הישגית, הילד ישיג את המטרה.

במהלך השיעורים הילד יבלה בצמידות להורה, ויעבור פעילויות שונות ומשחקים שונים שמטרתם להרגילו למים ולגרום לו הנאה. הפעילויות קצרות ומתאימות לטווח הקשב הקצר של תינוקות. בשיעורי שחייה לתינוקות לא נעשה שימוש בעזרי ציפה כחגורות מותניים או ידיים מתנפחות בין היתר על מנת למנוע תחושת בטחון מוטעית וכן כדי ללמד את הילד כיצד לצוף ללא עזרים אלו.

החוג מתנהל בבריכה המותאמת במיוחד לתינוקות. בבריכת תינוקות אחוז הכלור נמוך יותר וטמפרטורת המים עומדת על כ 32-33 מעלות, טמפרטורה אידיאלית עבור תינוקות ומעט יותר חמה מאשר בבריכה הכללית.

חוגי שחייה לתינוקות עוזרים לתינוק להתגבר על חרדת מים אם כזו קיימת, ללמוד ליהנות מסביבה מימית ולעצור את נשימתו מתחת לפני המים. חוגים אלו תורמים לחיזוק הקשר בין ההורה והתינוק ומחזקים את שרירי התינוק ואת בטחונו העצמי ובטחונו בגופו.

התגובות נבדקות לפני הפרסום

מאמרים נוספים